21è Festival de Sant Pere de Rodes: ROMÀNTIC

21è Festival de Sant Pere de Rodes: ROMÀNTIC - ARMEN-LEVON MANASERYAN, piano

DATA: Dissabte, 24 de juliol, 20h
LLOC: Monestir de Sant Pere de Rodes
 
*Places limitades. Més informació i venda d'entrades a: https://festivalsantpere.com/
 

PROGRAMA

Ludwig van Beethoven
32 Variacions en do menor, WoO 80

Frédéric Chopin

Scherzo No. 1 en si menor, Op. 20

Piotr Illych Tchaikovsky

“Les Estacions” Op. 37a
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
 
 
ARMEN-LEVON MANASERYAN, piano
Armen-Levon Manaseryan va néixer a Erevan en una família de músics. El seu talent musical es va fer evident des de ben petit. Als sis anys va ser acceptat a la classe de piano del professor Shushanik Babayan a l’escola de música especialitzada Txaikovski.
Armen-Levon va continuar els seus estudis d’interpretació de piano al Conservatori Estatal de Komitas a Armènia i es va graduar amb batxiller i màster amb els màxims honors sota la tutela  del professor Sergei Sarajev. Va continuar la seva formació al Conservatori Reial de Lieja, a Bèlgica, amb els professors, pianista i director d’orquestra Etienne Rappe i François Thiry. Actualment estudia a la Musikhochschule Münster (Alemanya) amb el professor Heribert Koch.
Armen-Levon ha guanyat medalles i premis en nombrosos concursos nacionals i internacionals, inclosos: Primer Premi i Medalla Memorial al Concurs Internacional «FLAME» (París, França, 2006); Primer premi i trofeu al novè «Concourse International de Piano Nice Côte d’Azur» (Niça, França 2016); Primer premi, trofeu i premi especial: l’enregistrament en CD amb “KNS Classical” a la 5a «Valletta International PIANO Competition 2017» (La Valletta, Malta 2017); entre molts altres.
Les seves excel·lents interpretacions han estat lloades per pianistes de renom com: Michel Béroff, Frederick Rzewski, Balázs Szokolay, Paul-André Bempéchat, Yoko Nanno, Irina Osipova, Ivan Urvalov, Chuel-Woo Bae, Michele Gioiosa, Kirill Kashunin, Djuro Tikvica, Françoise Chaffiaud , Yury Martynov, Marisse Huizing, Alexander Khazanov, Sergey Glavatskih i Jerome Rose.
Els professors Heribert Koch (Alemanya) i Joseph Paratore (Itàlia / EUA) han tingut una gran influència en el seu desenvolupament i establiment com a jove pianista.
Com a acompanyant i músic de cambra, ha col·laborat amb la State Woodwind Symphony Orchestra a la sala filharmònica d’Armènia i el Teatre Nacional d’ Operapera i Ballet.
Va ser membre del jurat de «Merci, Mestre!» Concurs internacional per a joves pianistes de Brussel·les, així com membre del Concurs de piano «Alink – Argerich Foundation» Worldwide (2017), membre del jurat de “MUSIC AND STARS AWARDS“, un concurs de música clàssica en línia. (2020 i 2021).
Armen-Levon és el fundador del projecte d’art benèfic «Art Next To Kids» per a nens amb necessitats especials i autisme.
Armen-Levon ha ofert molts recitals com a pianista solista i músic de cambra a Armènia, la Federació Russa, França, Alemanya, Kazakhstan, Àustria, Bèlgica, Espanya, Bulgària, Itàlia, Polònia, Malta , Portugal i altres països. El seu repertori musical sempre presenta una música representativa de les seves arrels armènies, que interpreta amb orgull a diverses sales de concerts d’Europa.
Va gravar el seu primer CD «Color Of Sound» amb la famosa discogràfica «KNS CLASSICAL» El CD inclou «Les danses de piano» del compositor armeni Komitas i «Quadres en una exposició» de Mussorgsky. Al fulletó també s’inclouen les 10 pintures pròpies d’Armen-Levon Manaseryan basades en impressions de la música de Mussorgsky.
Armen-Levon  imparteix classes magistrals amb freqüència i és professor de piano a la Musikschule “Emotio” de Colònia i Bonn, Alemanya.