Cicle A+A "Fermentacions especulatives" al Centre ARBAR (La Vall de Santa Creu)

El cicle A+A 2022 versa sobre els conceptes de fermentacions i especulacions. Fermentacions de microorganismes catalitzadors d'estètiques, culturals i polítiques de gènere, ecològiques i poètiques centrades en la nova materialitat i el gir afectiu.  I especulatives per formular preguntes sobre possibles modes de construir pensament crític per evitar l'etnocentrisme i el logocentrisme, d'una banda, i de l'altra, l'autocrítica i la desconstrucció infinita. L'objectiu del projecte és recuperar, encara que de manera parcial, analògica i simbòlica, la veu del lloc mitjançant les fonts documentals escrites, els relats orals i les experiències vivencials tingudes durant el període de residència.

El projecte contempla la relació de l'art amb l'entorn rural com un món viu, que combinat permet posar de manifest els coneixements relacionals amb què parla Donna Haraway, els principis participatius a l'art de Claire Bishop i l'estètica dialògica de Grant Kester, per trencar els límits establerts en les relacions binàries com són les nocions: humà i no humà, masculí-femení, rural-urbà... Aquestes reflexions teòriques permeten formular preguntes sobre possibles maneres de construir pensament crític, des dels principis de l'ecologia, el gènere i el pensament simbòlic.

Acció Joana Capella Buendia - Laia Ventayol «Tapa, apa, tap, pa, àpat, ah, ah»

«Tapa, apa, tap, pa, àpat, ah, ah» és una acció gastronòmica i de cura participativa, en la que tant les artistes com amb les coses, les espècies, els productes, l'entorn, la terra i la història, per a la producció de pa de Ventayol i Capella ho faran a partir de la massa mare d'Olga Olivera-Tabeni. De manera que Olivera-Tabeni proposa produir la massa mare i Ventayol i Capella volen fer pa. Fer pa és un acte terapèutic del lloc, dels seus productes i de la seva història i, a la vegada, de l’actualitat capitalista, productiva i laboral.

• Data: 27 d'agost  2022 a les 18 h 
• Lloc: ARBAR
• Text:Joana Capella Buendia - Laia Ventayol / ARBAR
• Fotografia: ARBAR / Marry Me Films
• Vídeo document:  Marry Me Films
• Per més informació sobre les trajectòries: www.joanacapellabuendia.hotglue.me / www.laiaventayol.com