El municipi

El Port de la Selva és un municipi català, situat a l'extrem NE de la Península Ibèrica. Administrativament  pertany a la província de Girona, comarca de l'Alt Empordà. El  terme municipal ocupa una extensió de 41,49 Km2 al nord del Cap de Creus, a la Costa Brava. S'estén des del rec d'en Feliu a la cala Galladera seguint la costa, i per l'interior limita amb els termes de la Selva de Mar, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera, Roses i Cadaqués.

Dins aquest entorn trobem una gran riquesa de paisatges on es combinen la blavor del Mediterrani, la verdor de les vinyes i, aixecant-se arran de mar, muntanyes esculpides pel pas del temps amb cims d'alçades destacables com Sant Salvador de Verdera (671 m.) i Puig de Queralbs (621 m.). El Cap de Creus, darrer contrafort dels Pirineus, on s'assenta la nostra vila, té una morfologia amb costes escarpades resultants de l'acció erosiva del mar i vent, amb abundants valls fluvials inundades pel mar que originen una costa articulada amb cales pintoresques, caps elevats i promontoris abruptes, així com diverses illes.

L'any 1998 es va crear el Parc Natural de Cap de Creus, que protegeix poc més del 90% del terme municipal. Dins d'aquest àmbit, a més d'espais d'alt interès natural, hi ha un important patrimoni arquitectònic que ens permet resseguir la història de l'indret, en destaca especialment l'imponent monestir de Sant Pere de Rodes.

El municipi compta amb una oferta hotelera renovada, apartaments i càmpings. També disposa d'una bona  xarxa comercial de proximitat i una variada oferta gastronòmica. Amb un miler d'habitants el Port de la Selva continua sent un poble tranquil, mantenint l'estructura tradicional dels ports pesquers malgrat arribar a multiplicar per 10 la seva població durant els mesos d'estiu.

Informació addicional