Biblioteca Municipal

Tel. 972387538
biblioteca@elportdelaselva.cat

Arran de les mesures de seguretat respecte el covid-19, la biblioteca prestarà els serveis de préstec i ús del punt TIC a través de cita prèvia trucant al Tel. 972387538 o per mail a biblioteca@elportdelaselva.cat

 

Presentació

La Biblioteca Municipal del Port de la Selva es va inaugurar el 20 de maig de 1999. Va nèixer amb la idea de ser un espai de consulta i estudi pels joves i per a la gent interessada en diferents camps de la cultura.
Actualment disposa d'un fons de més de 15.000 entrades, bàsicament en suport llibres. Del fons destaca la Biblioteca particular de Pol Nadal i Mallol, fill de la vila, que va emigrar a Buenos Aires on va dirigir la revista Ressorgiment de caire catalanista.
La Biblioteca diferencia tres espais; un de rebuda i dedicat a serveis d'ofimàtica, internet i infografia (només material de la Biblioteca), un espai dedicat i adaptat als més petits, amb una bona selecció de llibre infantil i juvenil, i la zona d'adults amb llibres de diferents matèries, narrativa i obres de referència.

L'accés a la Biblioteca és lliure a tothom. A la sala de lectura es poden llegir i consultar tots els llibres del fons i les revistes, també és poden utilitzar els ordinadors.


 

Consultes

Tot el fons està informatitzat. Actualment estem treballant per tal de poder oferir un catàleg exhaustiu a la següent adreça: www.pmb.bibgirona.cat

Les consultes es poden fer a la Biblioteca Municipal, telefònicament o per correu electrònic.


 

Préstec

Per accedir al Servei de Préstec cal tenir el carnet. Només cal donar les dades personals pertinents i en el mateix moment de la sol.licitut, ja es poden treure documents. És un servei gratuït.
El préstec és de fins a 5 llibres, durant 15 dies prorrogables tantes vegades com calgui, mentre no hi hagi un altre usuari interessat en el mateix títol. Es pot fer la pròrroga per telèfon o per correu electrònic.

Gairebé tot el fons pot ser objecte de préstec, excepte els llibres del Fons Pol Nadal i Mallol, els llibres en estat de conservació deficient, alguns llibres rars i una part de la col.lecció local; així com els diccionaris, enciclopèdies i atles.


 

Internet

L'accés a internet és gratuït per a tots els usuaris adults de la Biblioteca durant la primera mitja hora.

Per als menors de 18 anys l'accés es limita trenta minuts diaris.

En funció de la demanda es pot limitar el temps d'ús.


 

Biblioteca Pol Nadal i Mallol

Hipòlit Nadal i Mallol va néixer al Port de la Selva el 1891 i va morir a l'Argentina el 1978. Sastre de professió, va compaginar la seva activitat laboral amb el periodisme i la política. Va col.laborar en moltes publicacions com ara La Nació, L'Empordà Federal, L'Esquetlla de la Torratxa entre d'altres. El 1912, emigrà a l'Argentina, on va ser un dels fundadors de la Revista Ressorgiment, revista que dirigí durant molts anys. També va escriure varis llibres com Algues, Proses Salobres (1918) i Articles de Contraban (1928). Ressorgiment va ser una referència del catalanisme a Amèrica. Des de l'any 1916 fins l'any 1972 va aparéixer mensualment sense interrupcions fent ressó dels fets polítics i culturals que esdevenien a Catalunya i als catalans dispersos en tot el món.

Per facilitar la consulta de la Revista Ressorgiment existeix actualment un índex a internet a la web de la Biblioteca Nacional de Catalunya, que es la conversió en Thesaurus fet pels Serveis Documentals de la Biblioteca de Catalunya, a partir de la gran tasca de redacció i compilació realitzada per les senyores Elisea Nacente i Esperanza Nacente per encàrrec d'Obra Cultural Catalana.


 

Club de Lectura

El Club de Lectura, és un espai obert a tothom, que va nèixer al Port de la Selva l'any 2012, amb l'objectiu de fomentar la cultura literària i lingüística, essent també una bona manera de sociabilitzar i conèixer a altres lectors. A través de la lectura d'un llibre escollit per la biblioteca municipal, els participants comenten l'obra aportant el seu punt de vista i intercanviant opinions i sensacions. L'activitat es porta a terme cada últim divendres de mes, a les 15:15h, a la Biblioteca Municipal. 

Des d'aquí us animem a formar part d'aquestes sessions, on podreu gaudir de la lectura i de la presència d'altres lectors, amb els quals podreu intercanviar punts de vista i fer de la trobada una experiència enriquidora per a tothom.

 


 

Per a més informació:

Biblioteca Municipal del Port de la Selva

C/ Llançà, 3

17489 El Port de la Selva

Tel. 972 387 538

biblioteca@elportdelaselva.cat


 

Horari

HIVERN

  • De dilluns a divendres de 16h a 19:30h 
  • Dissabtes de 10:30h a 13h 
  • Diumenges i festius tancat

ESTIU (juliol i agost)

  • De dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16:30 a 20h
  • Dissabtes De 10h a 13h