4a Pujada a Sant Pere de Rodes

Un any més pugem a peu al monestir des de tots els pobles del Cap de Creus. El proper diumenge 1 de maig ens trobarem a Sant Pere de Rodes per celebrar un dia festiu tot esperant el proper Any Sant del monestir.

Enguany s'estrena un servei de bus que farà de llançadora entre Vilajuïga i el Port de la Selva i que finalitzarà el seu recorregut a Cadaqués i Roses. La pujada des del Port de la Selva al monestir serà a les 10:50h i la baixada des del monestir al Port, a les 14:30h.

Totes les rutes finalitzaran a l’antic poble de Santa Creu, davant l’església de Santa Helena de Rodes. Allà es rebrà als assistents amb vi dolç i galetes i es segellarà la credencial de Sant Pere de Rodes. A més, hi haurà servei d’esmorzar per part del restaurant del monestir i també es podrà comprar la samarreta commemorativa de la IV Pujada.

Al llarg de tot el dia hi haurà jornada de portes obertes a Sant Pere de Rodes i es faran visites guiades gratuïtes al monestir, a l’església de Santa Helena, al poble de Santa Creu i al castell de Sant Salvador. També hi haurà sardanes amb la Cobla els Rossinyolets de Castelló d’Empúries.

Les inscripcions es realitzen a través de la pàgina web de Via Pirena (fins el 24 d'abril).

Més informació i inscripcions a: Via Pirena

 

Programa d'activitats

De 10h a 12h
Arribada dels participants al poblat de la Santa Creu de Rodes

A les 11h, 11:30h i 12:30h
Visita guiada al poblat de la Santa Creu de Rodes

12h
Visita guiada al Castell de Sant Salvador de Verdera

11:30h, 12:30h, 13:30h
Visita guiada al monestir de Sant Pere de Rodes

D'11:30h a 12:30h
Interpretació del paisatge des de Sant Salvador de Verdera

12h
Sardanes a la plaça del monestir

 

Com a activitat complementària, el dissabte 30 d'abril, al Port de la Selva, es projectarà un audiovisual del poble a la paret de l'església, acompanyat amb vi de missa i bunyols.