Bandera verda de sostenibilitat hotelera

30/06/2022
El Port de la Selva competirà aquest estiu amb 26 municipis de Catalunya per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio.
 
• Banderes Verdes premia l'esforç de l'hostaleria local i el consistori mateix pel seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.
• Els restaurants, bars i guinguetes de la localitat ja s'han sumat a aquesta iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament del Port de la Selva i Ecovidrio.
 
Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Moviment de Banderes Verdes. Aquesta iniciativa té per objectiu guardonar l’esforç dels més de 300 establiments hostalers de la província i l’activisme de 7 dels seus municipis per la sostenibilitat durant l’estiu, en especial pel que fa a la gestió correcta dels seus residus.
 
La campanya contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’ells es genera directament en el sector hostaler, i per això la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.
 

Ecovidrio ha posat en marxa el primer estudi de camp per conèixer el nivell d’implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen als bars i restaurants costaners a tota Catalunya. Les enquestes les realitzaran educadors ambientals de forma presencial durant el mes de juliol i aconseguiran un univers de 1.089 establiments entre bars, guinguetes i restaurants. Alguns dels àmbits que s’analitzaran serà la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica o el consum responsable. En un context d’emergència climàtica, serà possible comptar amb una fotografia del sector en aquest àmbit i compartir casos d’èxit i bones pràctiques escalables.

En acabar la temporada, Ecovidrio premiarà els dos establiments, de Catalunya, més madurs en la gestió ambiental de la seva activitat.
 
Més informació: www.ecovidrio.es