Condicions en les que s'han de desenvolupar els desplaçaments per part de la població infantil

25/04/2020

⚠️ Condicions en les que s'han de desenvolupar els desplaçaments per part de la població infantil durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel #COVID19.

📆 A partir del diumenge 26 d'abril de 2020, els nens i nenes de fins a 13 anys podran sortir a fer passejos i a jugar al carrer un cop al dia, durant una hora, en un entorn de fins a un kilòmetre, com a màxim, al voltant del seu domicili.

🕘 1. L'horari permès és de les 9h a les 21h.

👨‍👧 2. En tot moment aniran acompanyats d'un adult responsable que convisqui amb ells (pot ser un germà o germana major d'edat). Podrà sortir amb tres nens/es com a màxim i haurà d'estar a una distància on pugui controlar-los en tot moment.

🚸 3. S'han de respectar les mesures de distanciament social amb altres nens i adults, tal i com han establert les autoritats sanitàries.

⚽️ 4. Es permet còrrer, jugar i fer exercici als nens i nenes, sempre i quan respectin les mesures de distanciament social.

🤖 5. Podran sortir amb les seves pròpies joguines, però no podran fer ús de parcs ni jocs infantils comunitaris.

🌳 6. En l'entorn rural, es podrà sortir a passejar pel camp, el bosc, sempre i quan es respectin les mesures de distanciament social.

⛔️ 7. No podran sortir de casa seva els nens i nenes o adolescents amb símptomes compatibles amb el COVID-19 o que es trobin en quarantena.

👱‍♀️👱‍♂️ Pel que fa als menors entre 14 i 17 anys, el preàmbul del Reial Decret 492/2020 diu que tenen autonomia per poder desplaçar-se sense acompanyament i, per tant, per les compres autoritzades per l'estat d'alarma (aliments, productes de primera necessitat).

Més informació: https://docs.gestionaweb.cat/13…/boe-a-2020-4665-1250893.pdf

 
 
RECOMANACIONS PER TOTS AQUELLS/ES QUE SORTIU AMB MENORS AL CARRER DURANT L'ESTAT D'ALARMA:
 

👐 Renteu-vos les mans abans i després de sortir

🚶‍♂️Utilitzeu preferentment les escales i no l'ascensor per sortir al carrer

⛔️ No us podeu desplaçar en cotxe ni en transport públic

😷 Es recomana l'ús de mascareta, mocador o similar, excepte els més menuts (de 0 a 3 anys)

⛔️ No es permet organitzar trobades

⚠️ Eviteu el contacte amb superfícies susceptibles de contaminar-se o estar contaminades (bancs, etc.)

🛍 Eviteu entrar als comerços amb infants

⚠️ Es recomana no menjar ni beure al carrer

 Si et trobes un amic, recorda que no us podeu abraçar, donar la mà ni fer petons, cal mantenir els 2 metres de distància