Coronavirus - Última hora

18/05/2020

 

INFORMACIÓ RELATIVA AL MUNICIPI DEL PORT DE LA SELVA:

 

🔴 Davant la situació d'incertesa i excepcionalitat causada per l'epidèmia del Covid-19, es suspèn l'edició d'enguany del Tramuntanart que havia de celebrar-se del 27 de juny al 5 de juliol de 2020.

 

PREINSCRIPCIONS ESCOLARS D'EDUCACIÓ INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

💻 Telemàticament del 13 al 22 de maig a la web: http://ensenyament.gencat.cat/

✏️ Ateses les circumstàncies es podrà fer de forma presencial només AMB CITA PRÈVIA entre el 19 i el 22 de maig.

 CEIP Les Clisques (telèfon 686 385 572)

 INS Llançà (telèfon 633 705 904). Els que opteu per fer la preinscripció de secundària de forma telemàtica cal que envieu la documentació (resguard de la sol·licitud, llibre de família, DNI pare/mare/tutor i DNI alumne) a: b7006769@xtec.cat

 

SERVEIS QUE HAN VIST MODIFICAT EL SEU HORARI EN MOTIU DE LA COVID-19:

- L'horari d'atenció al públic del dispensari mèdic del Port de la Selva serà de 7:45h a 14h (tel. 972 388 100). Fora d'aquest horari podeu acudir al CAP de Llançà (24h).

- Farmàcia M. Rosa Sala. Horari:

  De dilluns a dissabte de 9h a 13:30h i de 16:30h a 20h.
  Diumenge TANCAT. Telèfons de contacte: 972 387 315 i 686 515 094 (urgències)

- Horari de l'estació de servei CEPSA:

   Atenció al públic: De 8h a 14h
   Estació automàtica: Les 24h
 

Comerços d’alimentació i restauració amb servei a domicili al Port de la Selva:

🛒 Supermercat SPAR:
- Servei a domicili de dilluns a dissabte
- Horari per passar les comandes per telèfon: de 9h a 12h (tel. 972 120 089 / whatsapp 690 928 030).
- Comanda mínima
- Preferència per a les persones en situació de risc

🍒 Can Subirà:
- Pots fer la teva comanda via whatsapp al 679 318 129 i te la porten a casa, o truca al 972 387 083 i te la preparen perquè la passis a recollir.
- Horari de la botiga: de 8:30h a 13:30h

🍗 Rostidoria La Cova:
- Només serveis per encàrrec
- Servei a domicili d’11h a 15h (comandes al 972 387 415)
- Conill, botifarra, galta de porc, truita de patates, patates fregides, allioli (diumenge també canelons)

🍔 Can Pepitu:
- Consulta la carta aquí: https://www.instagram.com/p/B-hdlVwJWOZ/… Tel. 640 72 47 46.

🍱 Restaurant Yukai (Take Away):

- A partir del 12 de maig. Escull el teu menú a la web: www.yukai.cat i truca o envia un whatsapp al 689 052 310 (de 12h a 20h)

🍨Gelateria Dino:

- Servei a domicili de 12:30h a 14h. Fes la teva comanda i passa-la a recollir de 12:30h a 14h i de 16h a 20h al 690 351 680. Pagament exclusivament amb targeta.

 

BAN D'ALCALDIA EN MATÈRIA DE RESIDUS

FAIG SABER que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic arran de l’Ordre  SND/271/2020, de 19 de març, per la que s’estableixen instruccions sobre gestió de residus en la situació de crisis sanitària ocasionada por el COVID-19, ha adoptat la instrucció que es transcriu a continuació sobre gestió de residus domèstics.

Gestió domiciliària dels residus en llars amb positius

Segons les recomanacions del Ministeri de Sanitat, els residus del pacient, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (BOSSA 1) en un cubell d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (BOSSA 1) s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (BOSSA 2), a la banda de la sortida de l'habitació, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l'habitació.

La BOSSA 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries (BOSSA 3) corresponent al cubell de fracció resta.

La BOSSA 3 també es tancarà adequadament.

Immediatament després es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, al menys de 40-60 segons.

La BOSSA 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció resta estant totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l'entorn.

Gestió domiciliària dels residus en llars sense positius

En el cas de les llars sense positius, la separació dels residus es realitzarà com es ve fent habitualment.

Per tal de reduir al màxim la fracció resta que arriba a les plantes de tractament, convé recordar als ciutadans la importància d'optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper / cartró, vidre, envasos, orgànica, si escau), i dipositar en els seus contenidors únicament els residus corresponents a aquests fraccions.

Finalment, es recorda als ciutadans que els guants de làtex o nitril utilitzats per fer la compra o altres usos no són envasos i per tant no han de dipositar-se en el contenidor d'envasos lleugers (groc).

La qual cosa es comunica per al seu coneixement general i l’obligat compliment.

 

REPARTIMENT DE MASCARETES ENTRE LA POBLACIÓ

Volem donar les gràcies als/les voluntaris/es que aquests dies han treballat de valent per tal de confeccionar mascaretes per a tota la població. L'Ajuntament disposa encara d'estoc, per tant, si algú en necessita que es posi en contacte amb nosaltres al 697 196 389.

Què heu de saber d’aquestes mascaretes?
• Aquesta mascareta està pensada per a ús particular
• NO és una mascareta homologada però ens ajuda a no transmetre el virus.
• NO està destinada a professionals sanitaris ni d’emergències

Mesures a prendre abans d’utilitzar-les i cada cop que les facis servir (són reutilitzables):
Temperatura de rentat:
Recomanada 60º C / màx. 90º C
Temperatura assecadora: 40ºC, màxim 15’
No planxar

Per a qualsevol incidència relacionada amb les mascaretes contacteu amb l'Ajuntament al 697 196 389.

I recordeu, la millor protecció per a tots és QUEDAR-NOS A CASA

 

MESURES GÈNERIQUES:

 

A partir del dilluns 1 de juny de 2020 la regió sanitària de Girona entra a la Fase 2 del desconfinament: on es permetrà:

 • Trobades de fins a 15 persones, a casa i a l'espai públic.
 • Passejades i esport sense límit horari, excepte per als majors de 70 anys que mantenen les franges (de 10h a 12h i de 19h a 20h) en els municipis de més de 10.000 hab.
 • Bars, restaurants i comerços poden obrir amb el 40% de l'aforament.
 • Anar a la platja (esport i oci) en grups de fins a 15 persones i a fer turisme actiu i de natura en grups fins a 20 persones.
 • Les piscines poden obrir amb un aforament de fins el 30%. Les recreatives amb cita prèvia.
 • Cinemes, teatres, monuments i altres espais culturals poden obrir amb restriccions del 30 % de l'aforament.

 

 • Degut a la millora de la situació epidemiològica a partir del 22 de maig, es flexibilitzen algunes restriccions aprobades anteriorment, en aquells municipis de menys de 10.001 habitants i amb una densitat menor a 100 habitants/km2. Més informació: https://bit.ly/2TB04ci

A partir del dilluns 18 de maig de 2020 la regió sanitària de Girona entra a la Fase 1 del desconfinament: on es permetrà:

 • La mobilitat general dins la regió sanitària per a les activitats autoritzades.
  Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral. Les persones que no puguin complir amb condicions de teletreball i s’hagin de desplaçar per desenvolupar la seva activitat laboral han de tenir en compte les mesures de prevenció i seguretat previstes.
 • Les terrasses dels bars podran obrir al 50% del seu aforament i amb una distància de dos metres entre taules. Es permetrà que s'hi reuneixin grups de fins a 10 persones. Entre cada grup de clients, els hostalers hauran de desinfectar les taules i es recomana fer servir estovalles d'un sol ús. També es demana evitar les cartes i optar per dispositius electrònics o cartells. Els productes d'autoservei com els dispensadors d'oli o de tovallons no es podran fer servir. Es restringirà a una sola persona l'ús dels lavabos (excepte en cas de necessitat d'assistència). En cap cas es podrà consumir dins el local. L'establiment ha de tenir un espai habilitat i degudament senyalitzat perquè els clients recullin les comandes i efectuïn el pagament. 
 • Els hotels i allotjaments turístics podran obrir, exceptuant les zones comunes i garantint les mesures d'higiene i seguretat necessàries.
 • Reobertura de biblioteques i represa d'activitats turístiques com visites a museus, a un terç del seu aforament i respectant les mesures pertinents.
 • En aquesta fase es podran celebrar actes culturals en espais tancats amb ocupació d'un terç del seu aforament, fins a un màxim de 30 persones. En el cas dels que se celebrin a l'aire lliure, el límit es fixa en 200 persones assegudes i mantenint la distància de seguretat.
 • Reobertura dels centres d'alt rendiment, per torns i extremant les mesures higièniques, i la represa dels entrenaments per a les lligues professionals.
 • Obertura dels centres de culte limitant l'aforament a un terç de la seva capacitat.

 

- Real Decret 463/2020, de 14 de març, per el que es declara l'estat d'alarma per la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19: https://docs.gestionaweb.cat/1349/boe-a-2020-3692-14marzo-1251048.pdf

- Condicions en les que s'han de desenvolupar els desplaçaments per part de la població infantil durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19: https://docs.gestionaweb.cat/1349/boe-a-2020-4665-1250893.pdf

Mesures adoptades pel Govern:

 •  

Disponible un certificat de desplaçaments en línia i en PDF.

 

APLICACIÓ STOP COVID19 CAT 

 

📲Descarrega't l'aplicació STOP COVID19 CAT per fer el seguiment i vigilància dels teus símptomes, et donarà els consells i indicacions a seguir en cada cas. Fes igualment el test si creus que pots haver estat en contacte amb alguna persona afectada. Ajudaràs a fer el control epidemiològic de la pandèmia.

IOS http://apple.co/2Ud8gQB

 

 

AJUDES PER A PROFESSIONALS, EMPRESES I PARTICULARS

 

Ja es poden demanar els ajuts a microempreses i professionals autònoms del sector del turisme 🏖 👉http://gen.cat/ajutsturismecovid19

💰La prestació és de 2.500€ per beneficiari i està destinada a despeses corrents, com ara sous, lloguers, etc.
🕙S'atorgaran per ordre d'arribada.
 
🆘 Des del Govern s'ha activat una línia d'ajuts directes dirigida a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Es tracta d'un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics d'allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d'interès turístic... amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació. 

En aquest enllaç trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció d'aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l'activitat.

 
Com saber quins ajuts hi ha disponibles per a empreses i autònoms? 
Hi ha línies de crèdit per a microempreses?  Quines altres mesures s'estan aprovant?
 
📢  *Canal Empresa* té una web sobre mesures econòmiques per fer front al Covid-19 per EMPRESES, PROFESSIONALS i AUTÒNOMS i un servei d'informació online amb: 
 
⏩ Bústia de contacte
      Preguntes freqüents
      Mesures per sectors
      Accés directe als tràmits
 
🔄 I s'actualitza diariament
 
 
i al twitter *@FUEmpresacat* s'informen totes les novetats al moment
 
🔴Ajudes al sector turístic: http://act.gencat.cat/covid19/
 
 
 
🔴Ajuts que la Generalitat de Catalunya posa a disposició per fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la COVID19: https://bit.ly/36hIjUj
 
🔴Línia d'ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC): https://bit.ly/2zjAgtE