Exposició Gisela, una nina diferent

L’exposició Gisela, una nina diferent de les altres, es podrà veure a la sala d’exposicions del carrer Major del Port de la Selva, des del 21 de maig fins l’11 de setembre.

El diumenge 21, a les 18.30 h. es farà la inauguració de l’exposició, dintre dels actes de la festa major de Sant Baldiri.

L’exposició fa un repàs a la trajectòria d’una de les nines espanyoles més famoses dels anys 40 i 50. Carme Cervera Giralt va ser la creadora de la nina, és filla del Port de la Selva i aquest setembre fa 100 anys. En l’exposició es podrà conèixer tot el procés de creació i producció de la nina, a partir de panells explicatius, fotografies i diferents objectes originals, des de maquetes publicaries, revistes i catàlegs fins a molts dels complements de la nina. També es podrà conèixer tot el món de vestits i accessoris que l’acompanyaven. Gisela va aparèixer al mercat el 1944 i va tenir un gran ressò publicitari, amb catàlegs a botigues i grans magatzems, falques publicitàries pròpies, programes de ràdio i fins i tot una revista. A l’exposició es podran veure diferents models de nina Gisela que estarà acompanyada pels seus germans: en Guni i la Lili.

Jugar a nines és un dels jocs més quotidians i tradicionals; després de la guerra civil espanyola, van anar apareixent nines fetes de cartró pedra i pastes similars a la porcellana que els hi donaven un gran realisme. El 1944 Gisela es va introduir al mercat espanyol i ràpidament es va exportar cap a Amèrica i cap a Europa amb una gran acceptació. Tenia 150 vestits i una gran varietat de complements, que juntament a la qualitat dels acabats, van dotar  a Gisela d’un gran prestigi. La producció de Gisela es va acabar el 1961 amb la introducció de plàstics i materials similars per fer nines.

L’exposició farà gaudir a petits veient les nines i els seus vestidets i també als grans, sobretot a aquelles dones que de petites van conèixer a Gisela.