24/11/2016

L’exposició 100 anys de Ressorgiment al Consell Comarcal de l’Alt Empordà

L’exposició 100 anys de Ressorgiment fa un repàs als trets més destacats de la revista. Es podrà veure fins el 30 de novembre a la sala d’exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

 

L’exposició 100 anys de Ressorgiment al Consell Comarcal de l’Alt Empordà

La revista Ressorgiment, dirigida per Hipòlit Nadal i Mallol, ha fet 100 anys.

Hipòlit Nadal i Mallol, nascut al Port de la Selva, va dirigir la revista Ressorgiment. La revista es publicava a Buenos Aires, era mensual i escrita íntegrament en català. Va aparèixer l’estiu del 1916 i va acabar el seu periple l’any 1972. Escrita i composada amb un gran rigor, en pocs anys va destacar per les seves editorials, escrites majoritàriament per Nadal. Ressorgiment es caracteritzava per la seva implicació política i per la defensa de la cultura catalana en totes les seves vessants: literatura, llengua, costums, art... Es va convertir en el portal del catalanisme a Amèrica.

L’exposició 100 anys de Ressorgiment fa un repàs als trets més destacats de la revista. L’exposició es podrà veure fins el 30 de novembre a la sala d’exposicions del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La revista es pot consultar íntegrament a la biblioteca municipal del Port de la Selva, o bé per internet.

Enllaços d'interès:

Notícia web: http://www.altemporda.org/portal/component/content/article/189-noticies/2370-el-consell-comarcal-acull-l-exposicio-sobre-els-100-anys-de-ressorgiment-una-revista-que-va-dirigir-l-empordanes-hipolit-nadal-a-l-exili?Itemid=490

Apartat sala d'exposicions: http://www.altemporda.org/portal/component/content/article/189-noticies/2370-el-consell-comarcal-acull-l-exposicio-sobre-els-100-anys-de-ressorgiment-una-revista-que-va-dirigir-l-empordanes-hipolit-nadal-a-l-exili?Itemid=490

Agenda Generalitat: http://agenda.cultura.gencat.cat/Fitxa?index=14&consulta=MSU1KzAlMTArMDIl&codi=81600&ordre=2