09/06/2017

La tecnologia 4G al Port de la Selva

El 30 de juny de 2017 finalitzarà definitivament el termini per poder sol·licitar de forma gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

La tecnologia 4G va arribar al Port de la Selva el passat desembre de 2016

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, van començar a oferir els seus serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz ara fa uns mesos, això ha permès al nostre municipi gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i millor extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), les operadores van posar en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol incidència en la recepció de la senyal de televisió. 

Tal i com es va comunicar el passat desembre de 2016 a l’inici de la prestació del servei de telefonia mòbil de 4a Generació (4G en la banda de 800 MHz), aquest servei pot produir afectacions en la recepció de la televisió digital terrestre (TDT).

Per tal de solucionar aquestes afectacions i garantir que la posta a punt del servei de les estacions base de telefonia mòbil no afecti a la TDT, l’entitat Llega800 va dur a terme les actuacions tècniques necessàries a les instal·lacions de recepció dels usuaris de la TDT. Aquestes actuacions són de caràcter gratuït pels ciutadans afectats.

D’acord amb l’Ordre del Ministeri que regula aquest procés, el termini per sol·licitar les actuacions en cas d’afectació per part dels usuaris de la TDT, és de sis mesos des de la data de la donada d’alta del servei de les estacions de telefonia mòbil.

Per aquest motiu el termini habilitat de sis mesos, des de l’encesa de les estacions al Port de la Selva, per resoldre les incidències en la recepció de la TDT sense cost pels ciutadans i sol·licitar les actuacions gratuïtes, per part dels usuaris de la TDT, per les possibles afectacions ocasionades per els nodes 4G en la banda 800MH, està a punt de concórrer. Així mateix ens informen que el 30 de juny finalitzarà definitivament.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.