04/12/2016

La tecnologia 4G arriba al Port de la Selva

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), les operadores han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol incidència en la recepció de la senyal de televisió.

La tecnologia 4G arriba al Port de la Selva

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir ben aviat els seus serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, el que permetrà al nostre municipi gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i millor extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), les operadores han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol incidència en la recepció de la senyal de televisió. 

Amb l'arribada del nou 4G al Port de la Selva, continua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà el març de 2018, data prevista pel desplegament total de la tecnologia. Per comprovar les localitats on ja estàn actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició - o permetre treure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs.  

 “Aquesta xarxa de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. La primera, consisteix en que resolt molts dels problemes relacionats amb les complicades orografíes on tradicionalment fallava la cobertura. L'altra millora destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis” explica Daniel Espín, portaveu de Llega800. 

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com també aplicacions empresarials en movilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videoconferència, entre altres.

Per garantir la compatibilitat  

Llega800 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en funcionament de l'emissió del 4G en la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 ofereix als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, per un costat, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d'aquell moment podran sol·licitar de forma gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

I, d'altra banda, un procediment correctiu, després de la posada en funcionament de les estacions, pel qual Llega800 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cost afegit.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.