Mosquit tigre. Informació d'interès.

28/10/2020
El mes d'octubre és un mes clau ja que en aquesta època les femelles estan molt actives i són les responsables de realitzar les postes d'ous que eclosionaran la primavera vinent.
És per això, que cal que estiguem atents i apliquem mesures de prevenció a l’entorn de casa nostra.
Hem d’impedir sobretot que quedi aigua estancada en recipients/objectes i buidar-los si s’han omplert en dies de pluja.Tota la feina de prevenció que fem ara no només tindrà efectes immediats sinó que ajudarà a reduir el nombre de mosquits de la propera temporada.

 

Controlem la presència de mosquit tigre als cementiris

Falten pocs dies per a la festivitat de Tots Sants i els cementiris tenen les característiques per esdevenir uns espais problemàtics en relació al mosquit tigre.

La capacitat del mosquit tigre per dipositar els ous en sec, a les parets dels recipients que puguin acumular aigua, fa que molts dels elements decoratius dels cementiris (gerros, testos, plats...) siguin uns llocs ideals per a la cria del mosquit tigre.

La competència del control en aquestes instal·lacions públiques és de l’ajuntament, però és cabdal que la població apliqui mesures de prevenció en aquests espais.

Per això, és bo fer arribar alguns consells de prevenció a la població i així evitar la proliferació del mosquit tigre en els cementiris, com per exemple:

· No dipositar mai els rams de flors naturals en gerros amb aigua. Es poden posar esponges o també omplir els gerros amb força sorra fins sobrepassar la superfície de l’aigua.

· Foradar els recipients on es dipositin els rams de flors artificials. Si plou, no s’hi acumularà aigua.

· No posar plats de recollida d’aigua sota els testos.

· També és recomanable el foment de l’ús de plantes vives.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=n_wrrvHfaoA