Nou Club de Lectura infantil

23/11/2018

BIBLIOTECA MUNICIPAL DEL PORT DE LA SELVA

CLUB DE LECTURA PER NENS I NENES DE CICLE SUPERIOR

Curs 2018/2019

 

Saber llegir bé és imprescindible en la nostra societat, tan per satisfer necessitats de lleure com per l’adquisició de coneixements i d’aprenentatges en qualsevol camp o àrea.

La Biblioteca Municipal vol començar un nou club de lectura dirigit als nens i nenes de cicle superior per oferir un espai i uns moments especials, dedicats només al plaer de la lectura.

Aquesta activitat és gratuïta, però es demana el compromís d’assistència durant tot el curs.

 

Objectius

L’objectiu principal és augmentar el gust per la lectura, passar-ho bé llegint, combinar l’aprenentatge amb l’entreteniment, aprendre a concentrar-se, valorar els llibres i expressar amb criteri opinions pròpies i saber intercanviar aquestes opinions dialogant amb els altres.

 

Metodologia

El Club de lectura serà conduït per la Judit Jodar. Per assolir els objectius proposats, es faran diverses activitats com lectura individual i en veu alta, expressió oral i escrita, anàlisi dels llibres entesos com a obra de ficció, com a reflexió sobre el món i com a creació de mons possibles (anàlisi adaptada a l’edat), tallers de creació escrita i de jocs teatrals a partir dels llibres.

 

Durada

La durada del club serà des de novembre fins al mes d’abril. Hi haurà una sessió per mes. El club es trobarà a la biblioteca municipal el darrer dimecres de mes, a les 17h.

Dies de trobada del club de lectura:

5 de desembre (1r dimecres de mes) / 19 de desembre / 30 de gener / 27 de febrer / 27 de març / 24 d’abril

 

Funcionament

El funcionament s’explicarà als nens al primer dia. En cada trobada es treballarà un títol diferent. Es repartirà un exemplar del mateix llibre a cada nen. Aquest llibre se’l enduran a casa i tindran tot el mes per llegir-lo. El dia de la trobada parlaran i faran diferents activitats sobre el llibre.

 

És important que els nens que participin al club no faltin a les sessions, encara que no hagin pogut acabar de llegir el llibre.

Cal inscriure’s a la biblioteca municipal abans del 23 de novembre i si hi ha algun dia que ja sabeu que no s’hi podrà assistir, comentar-ho.

Tel. 972387538, biblioteca@elportdelaselva.cat