Tecnologia 4G - Finalització del termini per sol·licitar el servei de manera gratuïta

10/01/2019

S'informa que el proper 31 de gener de 2019 acaba el termini per sol·licitar les actuacions gratuïtes per part dels usuaris de la TDT, per les possibles afectacions ocasionades pels nodes 4G en la banda 800MHz. 

*******************************************************************************************************************************

18.01.2018

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, van començar a oferir els seus serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz ara fa uns mesos, això ha permès al nostre municipi gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i millor extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), les operadores van posar en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol incidència en la recepció de la senyal de televisió. 

Tal i com es va comunicar el desembre de 2016 a l’inici de la prestació del servei de telefonia mòbil de 4a Generació (4G en la banda de 800 MHz), aquest servei pot produir afectacions en la recepció de la televisió digital terrestre (TDT). Per resoldre aquestes afectacions, en cas que arribin a produir-se, les operadores mòbils han confiat en l'empresa "llega800", per resoldre qualsevol afectació que pugui produir-se en usuaris de TDT de qualsevol punt del territori. Aquest procediment d'actuació ofereix un telèfon d'atenció gratuïta i una pàgina web a la qual poden recòrrer tots els usuaris per sol·licitar l'actuació en les seves instal·lacions per la solució de les afectacions de manera que es pugui restablir el servei TDT amb total normalitat.

A aquests efectes, s'informa que el número d'atenció gratuïta pels ciutadans és el 900 833 999 i la pàgina web a disposició de la ciutadania és www.llega800.es

Amb la finalitat de donar a conèixer l'existència d'un número de telèfon gratuït al qual recòrrer, el pla d'actuació acordat recull la comunicació de forma prèvia a l'inici de la prestació dels serveis sobre els habitatges que potencialment poden veure's més afectats al trobar-se situats entre les estacions radioelèctriques que incorporen aquests nous serveis i els centres emissors TDT.

Aquesta comunicació es realitzarà de forma individual mitjançant el servei de bústia i de manera prèvia a l'encesa, indicant el telèfon gratuït al que poden recòrrer així com la pàgina web on trobar tota la informació al respecte.

A més, sobre les zones de cobertura de les estacions base una vegada iniciada la prestació dels serveis, s'atendrà qualsevol sol·licitud de solució d'afectació que presentin els ciutadans, essent ateses immediatament i amb la màxima celeritat. 

Una vegada rebuda la notificació de l'afectació per part dels usuaris de TDT, un tècnic qualificat es desplaçarà allà on s'hagi detectat l'afectació i procedirà a realitzar les tasques d'acondicionament necessàries per resoldre dites afectacions. Tot això sense cap mena de cost per a l'usuari.