DISSABTE 16 DE MARÇ
11.30h Ruta literària J.V. Foix, inscripció obligatòria a l'Oficina de Turisme.
De 15h a 18h. Concurs de caçar espàrrecs. Inscripcions: Punt d'Informació de la Fira. Plaça Pol Nadal i Mallol.
15h Exposició de receptes dels plats elaborats amb espàrrecs boscans.
De 16h a 18h. Exposició del facsímil de la Bíblia de Rodes i audiovisual del Monestir de Sant Pere de Rodes. A l'Ajuntament.
A les 16.30h Sortida del gegant davant de l'Ajuntament i al finalitzar la rua, xocolatada pels nens. Pl. Pol Nadal i Mallol.
A les 17.30h Maquillatge infantil al final de la rua. Plaça de la gent gran.
A les 18h Segona lectura teatralitzada d'un fragment del Cafè de la Marina, de J.M. de Sagarra pel grupp de teatre amateur local, La Companyia d'en Luard.
DIUMENGE 17 DE MARÇ
De 10h a 18h. Fira de comerç i artesania local.
De 10h a 18h. Exposició de receptes dels plats elaborats amb espàrrecs boscans. Plaça Pol Nadal i Mallol i Ajuntament.
11.30h Xerrada sobre els valors nutricionals dels espàrrecs verds.
11h a 14h i de 16h a 18h. Exposició del facsímil de la Bíblia de Rodes i audiovisual del Monestir de Sant Pere de Rodes.
13h. Entrega de premis del concurs de caçar espàrrecs.
18h Havaneres amb el Grup local Mar d'Amunt i cremat del Cap de Creus.
RUTA LITERÀRIA J.V. FOIX
J.V. Foix va fer moltes estades al Port de la Selva, des de l'any 1924 fins la data de la seva mort, el gener de 1987, a l'edat de 90 anys. L'any 1947 va comprar una casa de pescadors al carrer Unió, convertint-se en la seva residència d'estiu. Venia cap a finals de juny fins a primers de setembre, hi feia passejades en barca i el captivava el paisatge de les roques del cap de Creus i el mar. Aquest paisatge, la gent, els racons del poble, les cales i l'empremta que el pas del temps hi deixava, van ser presents en el procés creatiu del poeta.
Llibres com KRTU, l'estrella d'en Perris, Cròniques de l'Ultrason, alguns articles i les nadales fan aparèixer com a escenari al Port de la Selva. Mitjançant l'itinerari que proposem, volem acostar uns textos i unes imatges poètiques de Foix a tothom, fent un agradable passeig pel poble.
La ruta tindrà lloc el dissabte 16 de març a les 11:30h. Cal inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme (972 387 122). El punt de trobada serà davant els Tamarius.
Per completar la informació sobre la relació de Foix amb diferents indrets del Port de la Selva es pot consultar el llibre: Manuel Carbonell i Carmen Sobrevila J.V. Foix cinc rutes literàries.
ACTIVITATS PARAL·LELES A LA FIRA
Paral·lelament a la Fira, el dissabte a les 19h, a la Sala del Ball, tindrà lloc una conferència a càrrec del Sr. Lluís Jaile sobre les pensions a Catalunya.
I també com a acte paral·lel, l’establiment centenari del municipi de la costa, la Bodega Aurora, oferirà l’habitual però sempre sorprenent sopar maridatge de l’espàrrec i vi, el dissabte al vespre, a partir de les 20h amb inscripció prèvia a la mateixa botiga.
El dissabte a les 15h i el diumenge a les 12h i a les 15:30h s'han programat sortides en barca d'uns 30 minuts per conèixer la Mar d'Amunt. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia a l'Oficina de Turisme (972 387 122).
Les sortides estan condicionades per la climatologia, en cas de fer mal temps es suspendran.
LA CUINA DE L'ESPÀRREC DE BOSC 2013
Plats de les receptes de cuina dels restaurants i bars del Port de la Selva
RESTAURANTS
L'Àncora (972 387 107)
Parppadelle amb espàrrecs verds, anxoves i olives negres
Bellavista (972 387 050)
Pebrots del piquillo farcits de lluç de palangre i espàrrecs de bosc
El Celler (972 126 435)
Raviolis farcits d'espàrrecs i verduretes amb salsa de foie
Ca la Paquita (972 387 092)
Lluç i calamar amb espàrrecs de bosc
Restaurant El Monestir de Sant Pere de Rodes (610 31 00 73)
Milfulles de gírgoles i albergínies farcides de gambes amb crema d'espàrrecs
Racó del Mar (653 91 01 56)
Escalivada amb formatge de cabra i espàrrecs de bosc
Restaurant Club Nàutic Port de la Selva (972 126 151)
Turbot amb espàrrecs de bosc
Els Pins (972 387 227)
Tall rodó amb espàrrecs i xampinyons
Sol i sombra (972 387 060)
"Montadito" d'espàrrecs i gambes
La Tina (972 387 149)
Lluç amb pèsols i espàrrecs
L'Encesa (972 387 319). Obert juliol i agost.
Crema d'Espàrrecs amb ous de guatlla i parmesà
BARS
Bar Gus (972 387 423)
Menestra de verdures amb espàrrecs de bosc i ous estrellats
Cafè Espanya (972 387 320)
Pinxos d'espàrrecs, pernil ibèric i formatges i Pinxos de truita
Cafè del Pòsit (972 388 099)
Pastís de verdures amb espàrrecs
Bar Marcelino (972 387 306)
Cassoletes de truita d'espàrrecs i formatge
PLATS PREPARATS
La Karmanyola (972 387 291). Obert l'estiu.
Focaccia del Cap de Creus