VI Fira de l'Espàrrec

0

VI FIRA DE L’ESPÀRREC DEL PORT DE LA SELVA

Per sisè any consecutiu, la Fira per antonomàsia del Port de la Selva, arribà de la mà d’un dels productes més cèlebres de la terra, l’espàrrec de bosc, el qual fa de la Fira un dels esdeveniments anuals més consolidats, que va complir les seves expectatives en la sisena edició. La novetat principal, a banda, d’escaure més tard que altres anys, va recaure en el fet que tota la programació de la Fira es va celebrar un únic dia, el diumenge 6 d’abril, a diferència de les 3 edicions anteriors que s'havia celebrat durant tot el cap de setmana.

Com de costum, la gastronomia va ser un dels principals al·licients, amb la degustació de productes i plats que es van poder trobar als estands de les botigues i als restaurants participants a la fira. Els tiquets degustació es podien comprar per 3€ al punt d’informació de la fira situat a la Plaça Pol Nadal i Mallol.

El 2016 el tret de sortida a la fira el va donar el concurs de caçar espàrrecs que començà a les 9h del matí fins les 12h del migdia. Els premis es van atorgar als participants que van aconseguir obtenir el major nombre d’espàrrecs en pes i també hi va haver un premi especial a l’espàrrec més original.

Durant tot el dia, de les 10h a les 18h, la Fira de comerç i artesania del Port de la Selva, situada al Passeig del Mil·lenari, fou la protagonista, amb parades de productes alimentaris, articles de roba i decoració. Un total d’una trentena d’establiments del poble van tenir el seu punt de trobada a la fira de comerciants i artesans.

Una fira com aquesta no tindria sentit sense les associacions i entitats del municipi, sempre implicades en la vida social del poble, i per això com cada any, també foren presents a la fira, oferint les seves activitats, una programació de tallers de diferents àmbits, i explicant la seva funció i tasques que fan habitualment.

Una de les activitats paral·leles va ser la presentació del llibre: “La cuina de l’espàrrec de bosc del Port de la Selva”. En relació al llibre, durant tot el dia es va poder visitar l’exposició de receptes culinàries a l’Ajuntament.

A les 12h del migdia, a la Plaça Pol Nadal i Mallol, la Cobla Els Rossinyolets oferí una audició de sardanes.

També es va poder gaudir de la costa de la Mar d’Amunt, amb dues sortides amb vaixell a les 11:30h i a les 16h.

A les 17h es va dur a terme l’entrega de premis del concurs de caçar espàrrecs.

I a les 17:30h, el protagonisme l'agafà la Rua amb els gegants del Port de la Selva, que sortiren des del Canó i feren un passeig pel poble, omplint de música i festa els carrers del Port.

Per l’entreteniment dels més petits, les famílies tingueren a la seva disposició el parc d’inflables durant tot el diumenge.

El punt i final a la Fira de l’Espàrrec el posà, com cada any, el grup d’havaneres Mar d’Amunt del Port de la Selva que oferí el seu repertori a les 18:30h, amb cremat del Cap de Creus.