VII Fira de l'Espàrrec

VII FIRA DE L’ESPÀRREC DEL PORT DE LA SELVA

La 7a edició de la Fira de l'Espàrre del Port de la Selva es va celebrar el diumenge 12 d'abril de 2015. Una bona opció per passar el diumenge en família o per fer una petita escapada. En un marc incomparable, arran de mar, vam trobar estands on assaborir tastets elaborats amb productes de primera qualitat, molts amb espàrrecs de bosc. També vam poder veure mostres dels treballs dels artesans del poble, tant de roba, com maquetes de barques o gambines i nanses.

Aquest any vam comptar amb la presència del dibuixant Jan, que presentà el seu nou àlbum ambientat al Port de la Selva, protagonitzat pel Super López. També ens va visitar el finalista del programa Topchef, Marc Joli, que en directe, va cuinar tres plats amb espàrrecs de bosc, amb estils ben diferents.

Els més petits s’ho van passar d’allò més bé amb un munt d’activitats, com ara els tallers de manualitats, d’esports i també inflables. I després de fer un vol per la fira es podia anar a dinar, poguent escollir entre una gran varietat de menús amb plats fets amb espàrrecs de bosc.

La setena edició del concurs de caçar espàrrecs va premiar al concursant amb més quantitat d’espàrrecs i també al concursant que va presentar l'espàrrec més curiós. Com a colofó també vam poder veure una petita mostra d’art floral.

I com no podria ser d’altra manera, durant el dia es van programar una audició de sardanes, el ja tradicional passeig dels gegants del Port de la Selva, acompanyats amb els grallers d’Espolla i, per acabar el dia, un recital d’havaneres amb el grup Mar d’Amunt, acompanyat amb la degustació de cremat del Cap de Creus.

Un dia per gaudir del Port de la Selva, amb tots els sentits!

 

Programació de la VII edició de la Fira de l'Espàrrec: 

10 a 18 h. Fira comercial i d’artesania local.

10 a 18 h. Activitats infantils: tallers de manualitats i tallers d’esports.

10 a 18 h. Exposició de receptes de cuina amb espàrrecs de bosc.

11h. Parc d'inflables de l'Associació de Restauració i Comerç del Port de la Selva.

11:30h. Cuina en directe, amb el cuiner Marc Joli, finalista de TopChef.

12:30h. Presentació de l'àlbum de la col·lecció Magos del humor, Super López: Tres Pizzas y un muerto, de Jan. Ambientat al Port de la Selva.

13h. Sardanes amb la Cobla Rossinyolets.

16:30h. Premi del VII Concurs de caçar espàrrecs.

17:30h. Passeig amb els gegants del Port de la Selva i els Grallers d'Espolla.

18:30h. Havaneres amb el Grup Mar d'Amunt del Port de la Selva i cremat del Cap de Creus. Platja d'Aquí de Sota (davant Ajuntament).