XII Fira de l'Espàrrec

0

La Fira de l’espàrrec és la única fira específica de l’espàrrec de bosc que es realitza a Catalunya. El seu entorn immillorable  i el producte que s’hi presenta la converteixen en un cita ineludible del Port de la Selva. Amb activitats per grans i petits, és una jornada pensada per gaudir en família.

El dissabte 15 d’abril donem el tret de sortida a la fira amb la programació de la  presentació del llibre200 masos i veïnats del Cap de Creus” d’Arnald Plujà a les 18h. Tot seguit,  podrem gaudir d’una Ruta de tapes en la que participen diferents restauradors locals que presentaran degustacions especials amb l’espàrrec de bosc com ingredient principal.

El diumenge 16 d’abril arrenca la programació de la fira amb la realització de diferents activitats. Com a novetat aquest any, els assistents a la fira podran aprendre a identificar plantes silvestres comestibles amb un taller conduit per Montserrat Enrich de Gastronomia Salvatge. Aquesta activitat es realitzarà a la Vall de Santa Creu de 10h a 13h i cal inscripció prèvia a l’oficina de turisme.

Durant tota la jornada, de 10h a 18h, el Carrer del Mar i al Passeig del Mil·lenari del Port de la Selva s’ompliran de parades acollint la fira gastronòmica i comercial. Es podran degustar diferents tastets que oferiran els restauradors locals així com plats especials que oferiran els diferents restaurants del municipi.

A la fira també hi participen les diferents entitats i associacions del poble, emblema de la vida social i cultural al municipi i  l’APPA, l’Agrupació de Petits Productors Artesans de l’Alta Empordà així com d’altres productors artesans.

Pels més petits, una tirolina gegant i un rocòdrom per a que també puguin participar de la jornada.

La música també estarà present en aquesta dotzena edició. Els assistents podran gaudir d’una cercavila amb música tradicional al migdia, del concert d’Alverd Oliva o de les Havaneres del grup local la Mar d’Amunt, que tancaran la jornada a les 18h amb el tradicional cremat del Cap de Creus.

Aprofitem l’avinentesa per convidar-vos a gaudir d’aquesta vetllada festiva de la qual esperem en prengueu part, doncs gaudireu d’una fantàstica jornada gastronòmica i plena d’activitats en un entorn únic i on us sentireu gratament acollits.

Un cap de setmana per viure El Port de la Selva, Us hi esperem!

Més informació  a  elportdelaselva.cat i xarxes socials (@elportdelaselva)

 

cartell-fira-esparrec-2067714.jpg