Tramuntanart 2021

0

Aquest any se celebra al Port de la Selva la desena edició de la mostra d’art dedicada a la tramuntana. Arran de mar i en alguns carrers del poble es podran veure escultures, pintures murals i instal·lacions, que transformaran el paisatge habitual blanc del poble. Més de quaranta artistes, amb obres individuals i col·lectives faran les seves propostes artístiques, amb la seva relació personal amb el vent del nord. Les instal·lacions i escultures es situaran entorn del Passeig del Mil·lenari i la Platja d’Aquí Dessota; les pintures murals ocuparan algunes parets significatives del poble.

Per tal de poder resseguir i visitar les obres hi haurà un plànol amb la situació de les obres i les dades dels artistes. El cartell d’aquesta edició que promociona el Tramuntanart ha estat fet per Javier Mariscal, amb la seva interpretació del vent del nord al Mediterrani.

El Tramuntanart començarà el dissabte 26 de juny. Durant tot el dia es podran veure als artistes muntant les seves obres, a la tarda a les 19 h a la plaça de la gent Gran hi haurà l’inici oficial del Tramuntanart. Aquest any, celebrant els deu anys de Tramuntanart tancaran la mostra el dissabte 3 de juliol, com a festa de clausura, la Fura dels Baus, amb una petita intervenció.

Els artistes participants en la present edició seran: Elena Agustí, Cales Arfelis, Emili Armengol, Sílvia G. Armesto, Jordi Bonareu Julio Borg, Isabel Buscató, Carles Bros, Gemma Cabañó, Josep Canals, Josep Canet, Tanet Canet, Alicia Cayuela i Ines Hinojosa, Carles Cuscó, Carme Esmerats, Fert i Good Jan, Cosme Javier de Francesco, Aleix Font, Màrius Gómez, Jack Gou, Viola Hoffmann, Enric Iglesias, Eudald de Juana, Núria S. Lacambra, Pepa Mach, Manuel Menéndez, Josep Mercader, Magda Martínez, Lluís Mimó i Maria Saltor, Ramon Moscardó, Josep Moscardó, Marta Noblejas, Oriol Obach, Núria Pallisera, Pilar Pineda, Montse Pons i Jorge Sarraute, Projecte Dansa, Albert Puigferrer, Teresa Riba, Núria Rodriguez, Quico Samsó, Laia Vaquer, Werens i també la mainada del CEIP les Clisques.

Arrel de la darrera edició del Tramuntanart, de l’any 2019, s’ha posat en marxa una iniciativa cultural a l’espai del cuARTelillo, on es fomenten les arts i el patrimoni cultural local, amb xerrades i exposicions programades durant tot l’any. Del 26 de juny al 4 de juliol, es farà una petita mostra on es recordaran algunes de les intervencions dels darrers 10 anys i també hi haurà algunes intervencions de videoart.

Instagram: @tramuntanart