Pavelló poliesportiu

Consulta les activitats i condicions dús
Hores concertades
Tel. 972387025
Fax. 972387413

L'espai idoni per practicar esport. El pavelló poliesportiu està situat a la Carretera del Port de la Selva a la Selva de Mar.

 

Funcionament

Totes aquelles persones interessades a fer ús del pavelló cal que us adreceu a les oficines de l'Ajuntament (matins) o a l'Oficina de Turisme.

Telèfon ajuntament 972 387 025    

Telèfon Oficina Turisme 972 387 122

Cal omplir un formulari de sol·licitud del Pavelló i pagar l'import establert a les ordenances.

La reserva del pavelló es farà només per 1 sessió. En cas que hi hagi varis grups interessats a anar al pavelló a la mateixa hora, es faran torns rotatius.

Els responsables d'obrir i tancar seran els Vigilants Municipals.

L'Ajuntament es reserva el dret de poder modificar els horaris en cas de necessitat.

 

Reglament d'ús

Segons l'establert a les ordenances 2012 per fer ús del pavelló cal abonar el següent import: 
 Reserva del pavelló poliesportiu municipal, per a una sola activitat esportiva, per hora o fracció:  10,00 €
 Reserva del pavelló poliesportiu municipal, per a una sola activitat no esportiva, per hora o fracció:    100,00 €
 Reserva del pavelló poliesportiu, per a una activitat per un dia complert      600,00 €
 Per participar en una activitat programada, preu per persona:    6,00€
 Reserva per a ús del pavelló poliesportiu, per activitat on es cobri entrada:      15% del total de la taquilla, amb un mínim de 600,00 € per activitat.  

 

Per fer ús del pavelló poliesportiu cal omplir prèviament una sol·licitud que està dipositada a l'Oficina de Turisme. La reserva s'entendrà per 1 sessió.

Pel que fa a l'espai.

Per a grups inferiors a 8 membres, la reserva del pavelló és de mitja pista, en cas que hi hagi un altre grup interessat. La reserva és només per a una sessió. En cas d'haver-hi varis grups interessats en el mateix dia i hora, s'assignaran torns.

A la sol·licitud cal indicar si es necessiten pilotes.

Cal que hi hagi una persona responsable, major de 18 anys, que deixi les seves dades personals.

A la mateixa sol·licitud hi ha el rebut, que caldrà portar el dia de l'activitat, doncs es podrà demanar als usuaris el resguard de la sol·licitud.

Els Vigilants Municipals seran els encarregats d'obrir el pavelló, els llums i després tancar-ho tot.

L'Ajuntament es reserva el dret d'anul·lar qualsevol tipus de reserva per activitats extraordinàries d'última hora i per a tal efecte es demanarà un telèfon de contacte de l'usuari en el moment de la reserva.

 

Normes d'ús

Cal respectar els horaris que tingueu assignats.

Cal respectar les normes de seguretat de les instal·lacions.

Cal utilitzar calçat i roba adequada per a la practica esportiva i portar calçat esportiu que no s'hagi utilitzat per anar pel carrer (preferentment amb sola blanca o caramel).

S'ha de fer un bon ús del material i deixar-lo al seu lloc un cop utilitzat.

No està permès menjar ni fumar en totes les intal·lacions. No es permet entrar a la pista amb llaunes o envasos de vidre. No llenceu ampolles ni altres envasos a terra.

Els menors de 13 anys poden utilitzar la instal·lació si van acompanyats d'un adult.

No es poden utilitzar materials que malmetin, deteriorin o embrutin la pista.

 

Pilates i aeròbic

El Mètode Pilates (conegut popularment com a Pilates), és un sistema d'entrenament físic inventat a principis del segle XX per l'alemany Joseph Pilates basant-se en els seus coneixements de diverses especialitats com la gimnàstica, la traumatologia, el ballet o el ioga.

En el seu inici el propi Pilates el va anomenar "Contrologia" (en anglès Contrology) ja que creia que el seu mètode utilitzava la ment per a controlar els músculs. El mètode Pilates se centra en la postura dels músculs centrals que ajuden a mantenir l'equilibri del cos i que són essencials per mantenir la columna vertebral. En particular, els exercicis de Pilates ensenyen a ser conscients de la respiració i l'alineació de la columna i enforteixen els músculs interns del tors que són importants per evitar dolors d'esquena.

 

Bàsquet

  

Al Port de la Selva les tardes dels dimecres són bàsquet. Ho tenim molt complicat per competir, no hi ha un sol any en el que tinguem prou mainada per fer equips. Per tant calia buscar una solució. Al costat de casa hi tenim un gran equip, Grifeu-Llançà, era qüestió de posar-nos d'acord. En Jordi Bonareu va estructurar una manera d'entrenar, tota classe d'edats i nivells, i prou bé que funciona. Fem bàsquet per petits mitjans i grans. Al Port de la Selva ens ho passem molt bé darrera de la pilota carbassa, quan tenim un noi o noia que apunta més alt, ben senzill, de pet a Grifeu. 

Cada dia en som més, bona senyal, això vol dir que la feina està ben feta.

 

 

Ping pong

Disposem d'una taula de ping pong, raquetes i pilotes per la pràctica d'aquest esport.

 

Manteniment adults

L'exercici físic és una activitat física amb un moviment estructurat i planificat que té un objectiu la millora o manteniment d'un o més components de la forma física (capacitats físiques), ja sigui lúdic o competitiu. La pràctica regular d'exercici físic ha esdevingut un dels objectius principals dels plans de salut pública a causa de la seva relació amb la prevenció de nombroses malalties cròniques. La infància i l'adolescència són moments claus per iniciar l'hàbit de l'exercici físic.

 

Futbol Sala

El futbol sala o futsal és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors que deriva del futbol -que és la base del joc- on s'apliquen aspectes d'altres esports com el waterpolo, el voleibol, l'handbol i el bàsquet. El terreny de joc és dur i té unes dimensions de 24 a 28 metres de llargada i de 13 a 15 metres d'amplada.
Inicialment va ser coordinat per la Federació Internacional de Futbol de Sala (FIFUSA). Posteriorment la FIFA va aconseguir que bona part dels equips de FIFUSA passessin a integrar la seva federació dins un comitè esportiu. Equips i federacions que no van entrar a la FIFA van decidir aleshores crear l'AMF, que considera el futsal com un esport independent. Tot i alguns esforços per part de l'AMF i la FIFA per unificar la modalitat i obtenir el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional, cap de les dues entitats ha aconseguit el seu propòsit, deixant com a conseqüència l'estancament d'aquesta disciplina, ja que a Europa i Sud-americà es practica amb les mateixes regles, tot i que la FIFA prohibeix als seus atletes practicar el futsal de l'AMF.

 

Esport i activitats infantils

PàdelPORT

Amb raqueta de pàdel i aprofitant al màxim els espais que tenim, juguem a pàdelcurt. Una xarxa al mig i passem la pilota d'un costat a l'altre. Un dels grans avantatges que té aquesta manera de jugar, és el treball físic que realitzen els dos jugadors, un a cada camp. Un exercici aeròbic total, velocitats i molta coordinació.

Una nova modalitat esportiva indoor. Els dies de tramuntana, pluja i fred et permet seguir jugant dins del Pavelló.

Vine a provar-ho!

 

Tai Txi

 

El tai-txi-txuan o taijiquan (en xinès simplificat 太极拳, en xinès tradicional 太極拳, en pinyin tàijíquán, en Wade-Giles t'ai chi ch'üanen, literalment "combat segons la suprema polaritat"), que també s'anomena popularment tai-txi, és un art marcial xinesa "interna" (neijia). Els seus practicants afirmen que els proporciona molts beneficis, incloses millores en la salut i la longevitat.

El tai-txi-txuan comprèn una sèrie de moviments lents, i és practicat cada matí per grups de gent en centenars de parcs per tota la Xina i, cada cop més, en altres parcs de tot el món. En les classes de tai-txi s'ensenya a conèixer el propi equilibri i el que l'afecta, a reconèixer iguals dins dels altres, i l'estima del valor pràctic en la capacitat de moderar comportaments extrems i l'actitud en els nivells mentals i físics.

 

Taekwondo

El taekwondo és un art marcial d'origen coreà. Destaca per la varietat i l'espectacularitat de les seves tècniques de puntada, i actualment és una de les arts marcials més conegudes i practicades arreu del món.

Es tracta d'una art marcial de tradició antiga però que s'ha adaptat als temps moderns: És el segon esport mundial quant a nombre de federats i compta amb més de 60 Federacions Nacionals, això com centenars de federacions regionals.

Competició de Taekwondo
Un dels exercicis més importants és la realització de pumses (katas en terminologia de karate). Els pumses són seqüències de moviments de defensa i atac que simulen un combat imaginari amb diversos adversaris, i estan relacionats directament amb els diferents graus de cinturons. Es memoritzen i repeteixen a fi d'incrementar l'equilibri, l'elasticitat, la rapidesa i el domini dels diferents moviments.

 

Ioga

Kundalini ioga és una tecnologia de la consciència que comporta la fusió de ment i cos. És la unió de la consciència individual i la consciència infinita.
Kundalini ioga és per calmar la ment i desenvolupar la teva intuïció per reconèixer el que és real i important per a tu. El ioga et permet tenir la ment focalitzada en el que tu vulguis, tenir el sistema nerviós i sistema glandular equilibrats.
Et permet tenir vitalitat sense estrès, un cos flexible i jove, una ment àgil i pròspera. Amb el ioga conquereixes la calma tot i estar sota pressió, et proporciona prosperitat professional, plenitud en les relacions…

Principals beneficis:
Manté el cos en forma.
Entrena la ment per ser forta i flexible per, així, estar ben preparats davant dels canvis i l’estrès.
Augment de la capacitat d’oxigenació i del flux sanguini cap a les glàndules i òrgans, proporcionant una elevació de la consciència i la vitalitat.
Les tècniques de respiració i meditació que es practiquen en les sessions de kundalini ioga contribueixen a assolir la calma i la pau mental.
Sistema nerviós i glandular equilibrats.

 

 

Entorn VPC

Les tardes dels dilluns, sempre amb en Marc Pinart al capdavant, el pavelló municipal es converteix en un espai preparat per a tota classe d'emocions.
Hi ha accidents, nevades, busquem espàrrecs, aprenem a menjar bé, millorem la circulació viaria, coneixem gossos, sortim de pesca, toquem garotes, ens perdem pel Camp Nou, anem amb bicicleta, fem Jocs Olímpics i moltes coses més.
Cada setmana ens acompanyen Voluntaris de Protecció Civil, i ens ajuden en totes les tasques.
Al pavelló hi portem ambulàncies, cotxes dels ADF, motos i tot allò que calgui per fer bé les classes.
I per aconseguir-ho cal, moltes ganes per fer-ho dels grans i molta imaginació, ganes d'aprendre i voler jugar els petits. La suma de tot plegat fa que tinguem unes estones fantàstiques.

 

Handbol

L'handbol és un esport d'equip que es practica amb les mans.
L'objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l'introdueixin a la porteria del teu equip. Per aconseguir-ho s'utilitzen passades i, en general, jugades, que acaben amb un llançament. L'handbol de set és el que es juga habitualment en l'actualitat, i és esport olímpic des de l'any 1972. Juguen a cada equip sis jugadors de camp i un porter. Se sol practicar en un pavelló esportiu tancat i es caracteritza pel joc ràpid i l'elevat nombre de gols que es marquen (normalment més de 20 gols cada equip). L'espai de l'àrea està reservat per al porter. Cap jugador de camp hi pot entrar de forma intencionada o per obtenir avantatge.

 

Voleibol

 

El voleibol o "vòlei" és un esport d'equip que consisteix a fer passar la pilota al camp contrari per damunt d'una xarxa col·locada transversalment al mig de la pista, principalment mitjançant les mans, encara que les regles també permeten fer-ho amb qualsevol altra part del cos. La pilota pot ser tocada o impulsada amb cops nets, però no pot ser aturada, subjectada, retinguda o acompanyada. Per anotar un punt cal aconseguir que la pilota toqui el terra dins del terreny de joc de l'equip rival, respectant el reglament. L'objectiu del voleibol és guanyar 3 dels 5 sets del partit. Hi ha diverses modalitats segons la superfície en què es jugui, quan es practica en una pista és voleibol, si la superfície és sorra se'n diu voleibol platja. Les regles són les mateixes respecte a la rotació de jugadors, ja que es fa quan es canvia de servei.

 

Camina-camina

ACTUACIÓ DE SALUT: “Camina-camina”

Les enfermetats cardiovasculars continuen essent la principal causa de mortalitat en els països industrialitzats.

Molts estudis demostren l´eficàcia de l´activitat física alhora de reduïr aquest fet.

Quin tipus d´exercici és més convenient?  Ha de ser suau, constant i regular. No és bo fer un gran esforç, ja que porta al cor a situacions desaconsellables.

Caminar cada dia 30 minuts és la millor opció.

Preneu-ne nota: Caminar redueix el risc de pressió arterial alta en un 7.2%, el colesterol alt en un 7% i un 12.3% la diabetes.

Grup d´actuació

L´edat no importa. No obstant volem demostrar els beneficis de caminar a gent sedentària, obesa, malalts cardíacs,  hipertensa, diabètics, depressius i que els hi costi fer-ho per problemes d´esquena o articulacions.

Beneficis

  • Enfortir el cor, i reduïr les probabilitats de complicacions cardiovasculars.
  • És un antídot per la tristesa. Disminuirem els pensaments negatius, la tensió i el cansament.
  • És la manera més senzilla d´enfortir la musculatura, articulacions, lligaments i ossos.
  • També oxigenem el cos i millorem la resistencia cardiorrespiratoria.
  • Aliviarem el mal de cames, tan comú en gent gran i que va empitjorant amb els anys.

Anirem a caminar un ó dos dies per setmana durant una hora de durada. Al finalitzar, farem estiraments alhora que aprofitarem per xerrar i crear vincles entre els participants.

És important que cadascú porti una ampolla d´aigua per hidratar-se.

 

Atletisme

Espai per córrer en tenim molt, ganes de fer-ho també. Només ens calia un objectiu per posar-nos'hi seriosament. El Consell Comarcal Escolar organitza unes carreres de cross al llarg del curs escolar. Ens hi hem apuntat, entrenar-lo específicament no ho fem, però amb tant esport que fem, en tenim uns quants que només cal dir on està l'arribada.
També ha servit en el cas del Port de la Selva, per fer sortides amb els pares i mares. 

 

Balls de saló