E12 / Sender Litoral / GR92 / D'Argelès-sur-Mer a Roses

0

Aquest projecte, fruit del treball conjunt entre els ajuntaments de Portbou, Colera, Llançà, El Port de la Selva, Cadaqués i Roses i la Communauté de Communes Albères Côte Vermeille Illibéris i les oficines de turisme del territori, pretén posar en valor les riqueses i els atractius turístics de la costa catalana, entre Argelès-sur-Mer i Roses.

En el punt de trobada entre els Pirineus i la Mediterrània, el litoral de la Costa Vermella-Costa Brava ofereix una magnífica diversitat de paisatges. Reconeguda per les seves cales paradisíaques, els seus parcs naturals, deixeu-vos seduir pel plaer de recórrer el sender litoral que travessa vinyes, turons, cactus i platges secretes. Canvieu les vostres sabates per aletes i aneu a la descoberta de la ruta submarina de la reserva “Cervera-Banyuls” i del Parc Natural del Cap de Creus.

Deixeu-vos sorprendre per les diferents experiències culturals, amb la presència excepcional de restes megalítiques, romanes i medievals (Monestir de Sant Pere de Rodes). Submergiu-vos en aquesta terra marcada per l’empremta dels seus pintors (Henri Matisse, André Derain, Arístides Maillol, Salvador Dalí) i escultors com així ho testimonien les seves ciutats portuàries. Coneguda des de temps immemorials per a la seva posició dominant cap a la mar, descobriu aquesta zona de pas fronterera i les seves fortificacions.

L'etapa del Port de la Selva transcorre pel camí de ronda (GR92) amb un dels paisatges més rics i atractius on es combinen la blavor del Mediterrani, la verdor de les vinyes i costes escarpades on destaca l'imponent monestir de Sant Pere de Rodes. 

10 etapes / 87,2 km / 30 h 15 min.