Informació addicional

ARBAR

Juliol i Agost
De dijous a dissabte de 18 a 21h
info@arbar.cat

ARBAR ha sorgit amb el propòsit de fomentar la recerca, la difusió i l’exhibició dels treballs relacionats amb el patrimoni biocultural, històric, antropològic i artístic de la serra de Rodes. Els seus objectius són impulsar la investigació, l’exhibició, la difusió i la promoció de les pràctiques artístiques, fruit de l’observació, reflexió i conceptualització creativa de l’entorn, les quals poden ser expressades en múltiples i simultànis llenguatges artístics.

ARBAR ha reobert l’antic celler i trull “Can Gorgot” del segle XVI, local que des de 1978 fins el 1995  es va adaptar en el restaurant i espai d’art “La Catedral del Vi”.

 

SALA DEL VI

En els seus orígens el 1436, aquest immoble va ser un espai dedicat a la producció de vi i d’oli, elaborat amb el raïm i les olives recollits de les pròpies terres, alhora que també, circumstancialment podia exercir la funció de cooperativa, on els veïns podien anar a fer les seves pròpies premsades de raïm i olives.

La sala gran és una enigmàtica, reclosa i enfosquida arquitectura, estructurada en amplies i altíssimes arcades sostingudes per pilastres que reposen al damunt de la roca mare. Indret silent pensat pel bon repòs del vi dins de les gegantines botes.

 

SALA DE L'OLI

La sala destinada a l'oli es composa de dos espais, un que compté el trull i l'altre la premsa de l’oli.

La sala del trull està coberta per una volta de canó acabada amb la emprenta de l'encanyissat senzill de canyes alineades, on hi ha encara el trull, en el qual s'efectuava la primera premsada de les olives.

La sala de l'oli es una nau rectangular amb tres voltes de quatre punts, que alberga la premsa d''oli. En aquesta sala es portava a terme la segona premsada de les olives per extreure l'oli i amagetzamar-lo a les tines. En aquesta sala també s'hi feia l’elaboració de la garnatxa, licor típic de l'Empordà. 

 

Recuperació de la memòria històrica

Records de la Vall de Santa Creu

Activitat adreçada a totes aquelles persones que puguin estar interessades en la recuperació de la història de la Vall de Santa Creu a través de la veu silent, que viu en la memòria de les persones vinculades al poble, amb l'objectiu de recollir i construir a través de la memòria col·lectiva una història intergeneracional i intercultural. 

Contactar amb: art.arbar@gmail.com

 

x