21è Festival de Sant Pere de Rodes: RHAPSODY IN BLUE

21è Festival de Sant Pere de Rodes: RHAPSODY IN BLUE - ANDREA TROVATO, piano

DATA: Dimecres, 4 d’agost de 2021, a les 20h.

LLOC: Monestir de Sant Pere de Rodes

*Places limitades. Més informació i venda d'entrades a: https://festivalsantpere.com/

PROGRAMA

Frédéric Chopin
Grande Valse Brillante, en La bemoll Major, Op. 34 N° 1
Nocturn en Mi bemoll Major, Op. 9 N° 2
Nocturn en do menor, Op. 48 N° 1
Estudi en La bemoll Major, Op. 25 N° 1
Estudi en do menor, Op. 25 N° 12

Franz Liszt
Jeux d’Eau à la Villa d’Este (de “Années de Pèlerinage”)

Claude Debussy
Estampes

I. Pagodes
II. Soirée dans Grenade
III. Les Jardins sous la Pluie

George Gershwin
Rhapsody in Blue (versió original per a piano sol)

ANDREA TROVATO, piano
El pianista i organista Andrea Trovato lidera una brillant activitat professional tant en l’àmbit concertistic com docent.
La seva trajectòria artística com a solista i en conjunts de cambra va des de la música antiga fins a la contemporània. Col·labora també amb institucions importants com el Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i el Teatro Lirico “G. Verdi ”a Trieste. El 2014 va ser nomenat Steinway Artist, per la prestigiosa fàbrica de pianos Steinway & Sons.
Es va graduar en piano el 1994 al Conservatori “L. Cherubini” de Florència amb tots els honors, i després es va especialitzar a l’Acadèmia Nacional de Santa Cecília de Roma, sota la tutela de Sergio Perticaroli. Es va llicenciar en composició  i interpretació d’òrgan el 2000.
Des de ben petit va ser el guanyador de nombrosos primers premis en prestigiosos concursos nacionals i internacionals, inclòs el T.I.M. (Torneig Internacional de Música) de Roma, el Concurs Nacional “Ciutat d’Albenga“, el Concurs Internacional “G. Benassi” de Pavia, el “Premi Debussy” dels Concursos Internacionals de Stresa.
La seva  important activitat concertística tant al piano com a l’orgue, l’ha portat a actuar a Itàlia i a l’estranger (Nova York, París, Viena, Atenes, Rodes, Brussel·les, Anvers, Chicago, Salzburg, Colònia, Varsòvia, Lausana …) per a institucions importants, com la Universitat Bocconi, la Concert Society and Humanitarian Society de Milà, la Universitat de Columbia, la Universitat Roosevelt, la Universitat del Sud de Florida i la Universitat Notre Dame (EUA), Heidelberger Klavierwoche (Alemanya), Temps Fort Musique i Accueil Musical (França), Polyphonia Atheneaum (Grècia), OpusArtis i Associació Pau Casals (Espanya) entre molts altres.
Actualment és professor de piano principal al programa “F. Venezze ”de Rovigo. Ha enregistrat per a Dynamic, Tactus, Concerts Classics, KNS Classical i Da Vinci Classics.

  • 4 agost 2021 a les 20:00h

    Monestir de Sant Pere de Rodes | Zona A: 26€ / Zona B: 22€