Llibres vitrines

1. Ressorgiment, octubre de 1934. Buenos Aires. Hipòlit Nadal i Mallol, director de la revista mantenia correspondència amb els seus amics del Port de la Selva, Antoni Costa i Eusebi Rius, que li varen fer arribar la imatge que publicaria a la revista.

2. Fotografies inèdites dels treballs arqueològics al dolmen de les Mores Altes I, per part d’Eusebi Rius i Antoni Costa de l’any 1934. Col·lecció Eusebi Rius, Biblioteca Municipal del Port de la Selva.

3. Isidre Macau, Nous monuments megalítics de l'Alt Empordà i l'Abric Neolític de la Cova de Can Simon, publicat el 1923. Aquest és un llibre clau per l’estudi de l’inici dels descobriments dels monuments megalítics als inicis del s. XX

4. Frederic Marés, Port de la Selva. Notas históricas;  publicat l’any 1971, dintre dels Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos. Aquest llibre de l’escultor i col·leccionista empordanès, continua sent el llibre de referència com a punt de partida d’estudis històrics sobre el Port de la Selva

5. Tarrús i J. Chinchilla, els monuments megalítics, publicat dintre de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, del 1992. Aquesta col·lecció divulgativa és de gran interès per la difusió del patrimoni gironí. En aquesta plana podem veure un collaret muntat amb peces d’esteatita. Conservem dues denes similars a les del collar, provinents del dolmen de Taballera.

6. Josep Tarrús, Poblats, dòlmens i menhirs, publicat per la Diputació de Girona, l’any 2002. És una obra bàsica de referència per l’estudi dels monuments de l’àrea de la Serra de l’Albera, Serra de Rodes i Cap de Creus. Em obert el llibre per les pàgines corresponents a les inscultures de les Creus de l’Hospital, impressionants per la profunditat de les incisions, per la iconografia i per la gran quantitat de gravats.

7. Vicenç Armangué i Ribas. Guia del megalitisme de l’Alt Empordà, publicat l’abril de 2015. És una obra de referència per portar sobre el terreny, és també la més moderna. Ja inclou la complexa inscultura coneguda com a Mas Polità o del Bruixot.

8. Dòlmens i menhirs. 111 monuments megalítics de l’Alt Empordà i Vallespir oriental, obra divulgativa publicada el 1996, pels membres del grup GESEART: Josep Tarrús Galter, Joan Badia i Homs, Benjamí Bofarull i Gallofré, Enric Carreras i Vigorós i Miquel Dídac Piñero Costa.

9. Documents procedents del Fons Bibliogràfic de la Biblioteca Municipal del Port de la Selva.